Curele de distribuție...

…sunt confecţionate din fibre de sticlă şi sintetice foarte rezistente. Au un strat rezistent la uzură...fac posibilă păstrarea, în orice moment, a reglajelor precise ale motorului...sunt extrem de rezistente la căldură şi umezeală şi pot suporta fluctuaţii de temperatură... funcţionează cel mai bine împreună cu Întinzătoarele Originale, care menţin, tensiunea ideală în cureaua de distribuţie... sunt înlocuite, împreună cu întinzătoarele compatibile şi rolele pentru mişcare inversă.
Curele de distributie

Ştiaţi că?  

● În partea frontală a motorului este poziţionată cureaua de distribuţie, care conectează arborele cotit de axul cu came? Axul cu came, de pe chiulasă, asigură deschiderea şi închiderea, în mod regulat, a supapelor.

● Chiar şi după o perioadă de utilizare extinsă, aceste curele de distribuţie nu ar trebui să se întindă? În caz contrar, distribuţia motorului ar fi dereglată, ceea ce ar însemna o creştere a consumului de carburant şi a nivelului de emisii.

● Dacă o curea de distribuţie se rupe, pistoanele vor lovi în supapele rămase deschise, îndoindu-le sau chiar rupându-le? În cel mai bun caz va fi necesară înlocuirea chiulasei. Iar în cel mai sumbru scenariu, chiar şi cel mai fiabil motor va deveni o ruină în câteva secunde.

● Intervalul de service pentru distribuție variază, în funcţie de model şi de sistemul de distribuţie? Cu această ocazie ar trebui montată şi o nouă pompă de apă, având în vedere că reparaţia necesită foarte mult timp.

● Pe durata de viaţă normală, cureaua de distribuţie parcurge, în interiorul motorului, o distanţă enormă? Această distanţă este echivalentă cu mai mult de şase călătorii în jurul Pământului.

Pentru mai multe informații sunați la 0266-310 938.